08.07.16

ФПК ХСЕІ ЗВІТУЄ ЗА 2015/16 РІК ПРОФСПІЛКОВОГО НАВЧАННЯ

профспілкове навчання

У сучасних умовах питання підготовки профспілкових кадрів та підвищення їхньої кваліфікації займає важливе місце у діяльності профспілок. Профспілкова освіта є складовою частиною підвищення ефективності профспілкового руху, сприяє ефективному соціальному партнерству, орієнтує профспілкові організації на подальший розвиток, посилює професійний, науковий та інноваційний потенціал профспілкових органів і організацій. Однією з умов ефективного захисту соціально-трудових прав та інтересів працівників, є компетентність і професіоналізм профспілкових кадрів.
Результативність профспілкової діяльності безпосередньо залежить від рівня підготовки, професіоналізму і компетентності профспілкових кадрів і активу, якості їх підготовки. Тільки ґрунтовні знання, вміння, досвід та поінформованість стають надійним фундаментом у відстоюванні і захисті трудових, соціально-економічних, духовних прав та інтересів спілчан та їх організацій.
Факультет підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту у 2015/2016 навчальному році продовжив свою діяльність щодо проведення профспілкового навчання, підвищення кваліфікації профспілкових працівників і профактивістів.
За 2015/2016 навчальний рік пройшли перепідготовку, підвищили кваліфікацію 1257 чоловік (голови профкомів, їх заступники, голови постійних комісій, профгрупорги, голови цехкомів та ін.).