21.12.16

ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ РАЗОМ З ПРОФСПІЛКОЮ!

профспілкове навчання
Укрелектропрофспілка, як складова частина профспілкового руху країни, постійно здійснює роботу, спрямовану на розвиток та зміцнення зв’язків з міжнародними профспілковими організаціями, членами яких є: глобальна профспілка IndustriALL, Інтернаціонал Громадського обслуговування (PSI), Європейська федерація профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО), Міжнародна організація профспілок працівників хімічної, гірничодобувної промисловості, енергетики та різноробочих (ІСЕМ), Євроазіатська Федерація профспілок трудящих металопромисловості (МЕФМ) тощо. Не винятком стала співпраця і з данською Профспілкою 3F. Завдяки тісній співпраці, в рамках проекту між Федерацією професійних спілок України і 3F, в 2016 році проведено ряд заходів, спрямованих на активізацію профспілкової діяльності, залучення нових членів тощо.
Так, на протязі року завідуючим організаційним відділом, головою Молодіжної ради Харківської Укрелектропрофспілки, учасником I групи дансько-українського навчального проекту Олександром Проскурня втілено в життя та реалізовано навчання групи молодих профспілкових лідерів за програмою «Школа профспілкового мотиватора», яка складалася з чотирьох модулів.
На протязі звітного періоду молоді профспілковці мали змогу ознайомитися з мотивацією профспілкового членства та профспілкової активності, комунікативної компетентності профспілкового мотиватора, особливостей взаємодії профспілкового мотиватора та ораторської майстерності в Профспілці. Навчання супроводжувалася інтерактивними методами, роздатковими матеріалами, покликаними виокреслити та врахувати індивідуальність кожного слухача Школи. За результатами чотирьох модулів вісімнадцять найбільш активних слухачів отримали сертифікати за підписом керівництва Центру з реалізації дансько-українського проекту.
Навчання, в рамках проекту дало змогу по-новому подивитися на, здавалося б, прості та зрозумілі речі, спонукало молодь до пошуку нових підходів у роботі з членами Профспілки. Завдяки проекту, який згуртував молодь, вдалося реалізувати не тільки навчальні заходи, але й пізнавальні, професійні, спортивні, волонтерські.
Так, наприклад, завдяки підтримці адміністрації та профкому, в липні вдалося організувати виїзне засідання Молодіжної ради на ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», в листопаді проведено, вдруге поспіль, тепер вже щорічний, турнір з інтелектуальних ігор серед профспілкової молоді «Що? Де? Коли?», в липні та грудні профспілкова молодь, в т.ч. і слухачі Школи, брали активну участь у Марші протесту та пікетуванні Верховної ради України, а з нагоди святкування Дня Святого Миколая – прийняли участь в допомозі Комарівському дитячому будинку-інтернату (допомога була зібрана та передана вихованцям закладу) тощо.
Не випадковим стало рішення Президії Харківського обласного комітету Укрелектропрофспілки щодо оновлення складу Молодіжної ради та її Президії, затвердження кадрового резерву з числа молоді, яка приймала активну участь в роботі Школи.
Проект сприяв активізації та модернізації молодіжного профспілкого руху в цілому Укрелектропрофспілки.
профспілкове навчання
Так, в період з 6 до 8 листопада 2016 року в м. Яремче (Івано-Франківська область) на навчальній базі пансіонату «Арніка» Івано-Франківського державного медичного університету Центральним комітетом Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України було проведено семінар-тренінг на тему: «Залучення молоді до профспілок» та організаційне засідання Молодіжної ради при ЦК Профспілки.Модератором заходу виступив учасник III групи дансько-українського проекту, заступник Голови Профспілки Олександр Давиденко.
профспілкове навчання
А 20 грудня 2016 року учасник III групи дансько-українського проекту Олег Сковородніков в навчально-культурному центрі «Побужжя» Федерації профспілок Хмельниччини провів змістовний тренінг для колег профспілчан – членів обласної організації Укрелектропрофспілки за тематиками: імідж профлідера, стан молодіжного профруху та досвід роботи данської Профспілки 3F.
Отже, проект не стоїть на місці, проект виконує завдання та цілі на шляху побудови такого очікуваного та бажаного в Україні громадянського суспільства.
Тож до нових зустрічей, звершень і результатів разом з міцним профспілковим рухом України!
Олександр Проскурня
учасник першої групи
дансько-українського навчального проекту