16.12.16

Навчання керівників організаційних ланок Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України

профспілкове навчання
Професіоналізм профспілкових лідерів – у центрі уваги обласної організації.
Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України вважає пріоритетним завданням системи профспілкової освіти по навчанню профспілкових кадрів і активу формувати знання, вміння та навички, необхідні профспілковим лідерам для захисту прав членів Профспілки.
З метою підвищення рівня знань керівників організаційних ланок профспілки минулого тижня було проведено їх навчання на базі Навчально-методичного центру профспілок області.
Для проведення навчання було обрано тренінг «Лідерство. Компетенції профспілкового лідера», який проводила викладач Навчально-методичного центру, тренер, практичний психолог Ірина Глушко.
Учасники тренінгу визначили хто такий «лідер», які знання та навички повинен мати профспілковий лідер, як стати успішним лідером і спонукати до активності інших. Здобуті знання учасники закріпили на практиці під час роботи в групах, визначаючи самостійно компетенції профспілкового лідера, У ході тренінгу викладач розкрила поняття «професійного вигорання» і психологічні аспекти цього явища. Разом з тренером голови організаційних ланок визначали шляхи подолання негативного «переродження» профспілкового лідера.
Ніна Дудка,
заступник голови Чернігівської обласної організації Профспілки
За матеріалами www.pon.org.ua