10.11.16

ПРОФСПІЛКОВИЙ СЕМІНАР "НОВАЦІЇ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ В ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ" У МИКОЛАЇВІ

профспілкове навчання
Постійно діючий семінар з фінансових питань
Згідно плану роботи Миколаївської облпрофради 9 листопада 2016 року відбувся постійно діючий семінар зі скарбниками галузевих та первинних профспілкових організацій облпрофради на тему «Новації податкового законодавства України в діяльності профспілкових організацій».
Відкриваючи семінар заступник голови облпрофради Любов Онищенко поінформувала присутніх про основні вимоги та стан підготовки до Всеукраїнської акції протесту профспілок, яка відбудеться 17 листопада в м.Києві.
Основну частину часу було приділено головній темі постійно діючого семінару – новаціям Податкового кодексу для профспілок, починаючи з 2017 року. Тему розкрила - завідувач фінансового відділу-головний бухгалтер облпрофради Любов Гакаленко. Завідувач фінансового відділу надала інформацію про оновлений порядок ведення Реєстру неприбуткових організацій та розповіла про підстави виключення неприбуткової організації контролюючим органом з Реєстру. Ознайомила з листом ДФС України де зазначено ,що у разі отримання неприбутковою організацією відмови у включенні її до нового Реєстру неприбуткових установ і організацій, така організація може усунути недоліки та повторно надати документи до контролюючого органу.
Учасники семінару отримали нову форму Звіту про використання доходів ( прибутків ) неприбуткової організації та ознайомилися з Порядком його складання (Наказ МФУ №553 від 17.06.2016).
В рамках Меморандуму про співпрацю з Пенсійним фондом України в Миколаївській області, у семінарі взяла участь головний спеціаліст управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва Світлана Щербакова, яка ознайомила профактив з електронними послугами Пенсійного фонду України. Так, зареєструвавшись на безкоштовному Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та відкривши свій «особистий кабінет» кожен бажаючий за допомогою Інтернету має змогу вирішувати питання пенсійного забезпечення з мінімальною витратою часу і коштів: постійно контролювати дані, які впливають на розмір пенсії сьогодні або у майбутньому; дізнатись інформацію про накопичений пенсійний стаж; замовити документи; написати запитання до Пенсійного фонду з будь-якого району і отримати відповідь; завчасно записатись на прийом до спеціаліста Пенсійного фонду у зручний час та ще багато іншого.
Учасникам семінару було надано роздатковий матеріал. Присутні отримали відповіді на запитання та відзначили необхідність та своєчасність наданої інформації.
За матеріалами www.profrada.mk.ua