07.09.16

Інформаційний день для профактиву профспілки залізничників і транспортних будівельників України

профспілкове навчання
Про нагальні питання профспілкової діяльності йшлося на інформаційному дні для голів первинок прямого підпорядкування Раді профспілки залізничників і транспортних будівельників України 6 вересня 2016 року.
Під час заходу, що відбувся 6 вересня, Голова профспілки Вадим Бубняк повідомив про проблеми, які порушувалися на зустрічах із членами правління ПАТ «Укрзалізниця», переговори щодо «13-ї» зарплати, хід звітно-виборної кампанії в профспілці, підготовку до з’їзду. Інформацію лідера профспілки доповнив його заступник Олександр Мушенок, який сповістив про активізацію роботи над проектом колективного договору ПАТ «Укрзалізниця», запровадження в Товаристві важливих положень, спрямованих на посилення соціального захисту, відновлення галузевих спартакіад тощо.
Корисною була й інформація, надана колегам фахівцями Ради профспілки. Зокрема, завідувач відділу економічної роботи, організації праці і зарплати Світлана Анісімова навела дані щодо результатів підвищення тарифних ставок і посадових окладів: в середньому зарплата підвищилась на 10,4 %, а залізничники перемістилися з 17 на 14 місце за рівнем оплати праці серед галузей економіки. Водночас вона попросила профпрацівників, на розгляд яких Радою профспілки надсилаються документи щодо оплати праці, надавати свої пропозиції у зазначені терміни.
Завідувач відділу фінансової роботи Світлана Прокоф’єва розповіла про особливості діяльності неприбуткових організацій та відповідні зміни у Статуті профспілки, правовий інспектор праці Ради профспілки Марина Абрамова – про роботу над проектом Трудового кодексу і діяльність Професійного недержавного пенсійного фонду «Магістраль». З інформації головного технічного інспектора праці Ради профспілки Володимира Дорошенка присутні дізналися про стан виробничого травматизму у поточному році і ухвалення Положення про соціальну підтримку працівників ПАТ «Укрзалізниця», що постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві, професійного захворювання, та членів їхніх сімей. Із запланованими змінами до порядку надання працівникам допомоги на медичні та інші цілі ознайомив присутніх в. о. завідувача відділу соціально-трудових відносин та побутової роботи Андрій Єрмоленко. Заступник завідувача відділу організаційної і кадрової роботи Лариса Нестеренко нагадала головам первинок про те, що результати звітно-виборних конференцій мають бути оформлені у вигляді відповідних документів, від яких залежить легітимність профорганів.
Тему підбиття проміжних підсумків звітно-виборчої кампанії у профспілці продовжив перший заступник Голови профспілки Михайло Сінчак. Він повідомив про помилки і недоліки, які зустрічалися під час конференцій у первинках, а також наголосив на необхідності підвищення кваліфікації членів ревізійних комісій.
Також у доповіді М.Сінчака йшлося про проект змін до Статуту профспілки й алгоритм їх ухвалення. Наостанок він закликав голів первинок активніше брати участь у заходах, які організовує для них Рада профспілки.
Відділ інформації Ради профспілки
За матеріалами www.zalp.org.ua