27.01.17

Навчання в НМЦ профспілок Волині: найголовніше – як завдяки профспілковому членству можна солідаризувати людей, які знаходяться в критичній життєвій ситуації

профспілкове навчання
Як подолати безробіття? Маленькі кроки.
В Навчально-методичному центрі профспілок Волині в січні 2017 року розпочалися тренінги для 60 осіб в рамках проекту UKaid «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало в наслідок конфлікту в Україні». Якщо коротко, то: як можуть вижити переселенці через самозайнятість. Виявляється можуть. Люди поставлені в ситуацію виживання продукують шикарні, оригінальні ідеї. Більше того, майже всі учасники тренінгу почали їх уже втілювати і готові обговорити успіхи і невдачі.
На тривалих, дискусіях обговорили все: і як знайти ресурси для підприємництва і бізнес-концепції і правові та податкові засади але, найголовніше – як завдяки профспілковому членству можна солідаризувати людей, які знаходяться в критичній життєвій ситуації. Людей цікавило, які сервіси вони можуть отримати від профспілки, на яку підтримку можуть розраховувати в разі конфліктів з новим для них середовищем, адже більшість з них колись були вчителями, працівниками бюджетної сфери та ін.
НМЦ Профспілок Волинської області
За матеріалами www.nmcp-lutsk.com