07.02.18

Всеукраїнський форум «Кращі практики профспілкового навчання»

профспілкове навчання
31 січня – 1 лютого 2018 року в Чернігівському НМЦ профспілок відбувся Всеукраїнський профспілковий форум «Кращі практики профспілкового навчання (обмін досвідом)», проведення якого було приурочено до 30-річчя діяльності Навчально-методичного Центру.
Протягом двох днів керівники всеукраїнських профспілок, територіальних профоб’єднань, профспілкові викладачі, науковці та фахівці з профспілкової освіти з усіх куточків країни працювали над питанням розвитку профспілкового навчання, його осучаснення.

У відкритті заходу взяли участь Олександр Шубін — заступник Голови Федерації профспілок України, Ігор Москаленко — голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Валерій Куліч — голова Чернігівської обласної державної адміністрації, Ігор Вдовенко — голова Чернігівської обласної ради, Василь Пась — виконавчий директор Чернігівського обласного об'єднання організації роботодавців.

Програма Форуму включала проведення пленарної частини, огляд виставки матеріалів з історії розвитку та сучасних здобутків профспілкової освіти, участь у майстер-класах, де були представлені нові форми і методи навчання.

Учасниками заходу було відзначено унікальність Чернігівського профспілкового навчального центру. Адже цей заклад, один з небагатьох в Україні, зміг не тільки зберегти профіль своєї діяльності, але й розвинути навчальну базу і стати лідером в провадженні інноваційних форм освіти дорослих.

Так, за 2017 рік на базі Центру проведено понад 100 освітніх заходів для профспілкових кадрів та активу, в яких взяло участь більше 5 тисяч спілчан. Підтверджуючи статус базового навчального Центру Федерації профспілок України, минулого року колектив навчального закладу прийняв 37 груп слухачів з інших регіонів країни. Тренери Навчально-методичного центру постійно працюють над розробкою нових тематик тренінгів та оновленням існуючих програм. Це є одним з факторів привабливості навчання в Чернігові.

На пленарній частині Форуму відбулася презентація відеофільму про роботу Центру. Директор Чернігівського НМЦ профспілок Тетяна Осадча розповіла про 30 років його діяльності, а також надбання, інновації та плани на майбутнє. Продовжився захід виступами учасників форуму «Кращі практики профспілкового навчання: обмін досвідом».

Загалом під час заходу було успішно проведено круглі столи, відбулися фахові дискусії та зустрічі з представниками органів влади, обмін думками та кращими надбаннями у профспілковому навчанні.


За матеріалами www.fpsu.org.ua