22.11.19

Профспілковий семінар для голів ППО Харківської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я України

профспілкове навчання

Відбувся семінар для голів ППО Харківської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я України 
22 листопада 2019 року за участю голів первинних та районних профспілкових організацій Харківської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я України відбувся семінар «Сучасні аспекти звітів і виборів в профспілковій організації».
Для проведення семінару були запрошені представники Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Копиш В.А. та Ковальчук В.В. 
Навчання розпочалося після короткого привітання від голови обласної організації Профспілки Альони Благовіщенської, яка після цього приєдналася до процесу в якості учасниці. 

На семінарі розглядалися питання підготовки до звітно-виборної кампанії, особливості мотивації профспілкового членства під час її проведення. Приділялася увага правилам візуального представлення інформації, створення ефективної презентації доповіді, а також майстерності публічного виступу. Семінар проходив у вигляді обговорення зазначених питань, обміну досвідом. Отримані знання закріплювалися під час групових ситуаційних ігор.

Сам семінар можна умовно розділити на три блоки: нормативно-статутний, ігровий та практично-тренінговий.
В першій частині учасники згадали основні процедури підготовки та проведення звітно-виборної кампанії: обрання делегатів, регламент роботи, порядок денний і робочі органи зборів і конференцій, висунення кандидатур та форми голосування, а також інші супутні питання.
Ігрова частина полягала в проведенні профспілкового квізу (командної вікторини), протягом якої учасники закріплювали отримані знання відповідаючи на питання тренера та змагаючись один з одним.
Тренінгова ж частина була присвячена двом питанням. Спочатку профспілкові лідери попрацювали над практичними аспектами публічних виступів: від підготовки і налаштування до володіння голосом і роботи з аудиторією.

Закінчився семінар “презентацією про презентації”. Учасники отримали практичні поради з візуалізації доповідей за допомогою спеціальних комп'ютерних програм.
За матеріалами www.kharkiv.medprof.org.ua, www.nmc.cn.ua