24.06.16

Чернігів підводить підсумки навчального року в системі профспілкової освіти

профспілкове навчання

В червні 2016 року відбулося традиційне червневе засідання навчально-методичної ради Федерації профспілкових організацій (ФПО) Чернігівської області. Організатори заходу мали на меті підвести підсумки роботи у 2015/2016 навчальному році, визначити проблеми та недопрацювання, окреслити основні напрямки роботи на наступний період.
Засідання провів керівник навчально-методичної ради, голова ФПО Чернігівської області Ігор Москаленко.
У виступі директора Навчально-методичного центру профспілок Ірини Дорожкіної відзначалася позитивна динаміка кількісних і якісних показників охоплення профнавчанням. Так, у 2015/2016 навчальному році проведено 122 заходів для профспілкових кадрів і активу, з них – 97 на базі підприємства ”НМЦ” профспілок.
Продовжено практику організації уроків для учнів та студентів 1-их курсів ВНЗ, професійно-технічних навчальних закладів області. Цього року такими заходами було охоплено 328 осіб-потенційних членів профспілок. Активно проводиться навчання в районах області. Заходи відбуваються в форматах шкіл профспілкового активу та семінарів для сторін соціального діалогу з питань трудового законодавства.
Завдячуючи наявності власних кваліфікованих викладачів та авторських навчальних програм, Чернігівський Центр продовжує залишатися місцем проведення численних семінарів для профспілкових організацій з усієї країни. Протягом багатьох років саме цей НМЦ утримує звання базового навчального закладу в структурі Федерації профспілок України.
Члени Навчально-методичної ради також обговорили питання використання сайтів та спільнот в соціальних мережах для інформування членів профспілки. З цього питання виступив керівник Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок Віталій Копиш. Він відзначив деякий прогрес з розширенням присутності профспілок в інформаційному просторі. За останні роки ще декілька організацій відкрили власні сайти, чи спільноти в соцмережах. Проте, наразі зберігається великий розрив між профспілками та іншими сторонами соціального діалогу (бізнесом та владою) у питаннях використання сучасних інтернет технологій.
За матеріалами www.nmc.cn.ua