11.11.16

НАВЧАННЯ ПРОФЛІДЕРІВ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

профспілкове навчання
Освітяни Чернігівського району провели навчання профлідерів
У перших числах листопада 2016 року відбулося навчання для голів первинних профспілкових організацій Чернігівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Порядок денний семінару був сформований з найактуальніших питань, які піднімаються членами Профспілки та лідерами профорганізацій в їх діяльності.
Ольга Деркач, голова районної організації Профспілки, проінформувала присутніх про сучасний стан соціального діалогу в області, країні. Були обговоренні питання участі профспілкової організації в акціях профспілкової солідарності, що організовуються галузевою Профспілкою та ФПУ. Наразі на порядку денному два питання: приведення розміру першого тарифного розряду ЄТС до рівня мінімальної заробітної плати та захист прав і інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги.
Далі семінар продовжила Тамара Назіна – завідувач відділом соціально-економічного захисту Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. Учасники навчання розбиралися з нюансами нарахування та оплати праці. Окремий блок виступу був присвячений питанню прав і гарантій надання відпусток працюючим. Закінчився семінар консультаційною годиною, протягом якої профспілкові лідери змогли задати найбільш гострі запитання, на які їм найчастіше доводиться давати відповіді своїм членам Профспілки.
Віталій Копиш,
Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України

За матеріалами www. pon.org.ua