31.03.17

Тренінг «Профспілкова комунікація: інформаційне забезпечення роботи первинної профспілкової організації» для профспілкового активу Голопристанського району Херсонської області

профспілкове навчання
28 березня 2017 року в рамках реалізації спільного проекту між профспілкою працівників державних установ України та профспілкою державних службовців Швеції для профспілкового активу Голопристанського району Херсонської області було проведено тренінг «Профспілкова комунікація: інформаційне забезпечення роботи первинної профспілкової організації»

«Сузір’я» профспілкового активу Голопристанського району Херсонської області
Місто Гола Пристань Херсонської області відоме на всю Україну своїми етнічними фестивалями, чарівною та неповторною природою Дніпрових плавнів та орнітологічними заповідниками, а ще смачними кавунами. Проте, найбільше багатство Голопристанського району Херсонської області – це активні та працьовиті люди. Саме тому, профспілковий актив Голопристанської районної організації профспілки працівників державних установ України є одним з найкращих в Херсонській області.

28 березня 2017 року профспілковий актив зібрався на засідання Комітету Голопристанської районної організації профспілки під головуванням Комарова Володимира Григоровича. Присутніх привітав Голопристанський міський голова Бабич Олександр Володимирович, зазначивши, що обласна та районна організації профспілки працівників державних установ України є надійним партнером та помічником міської влади, з якими приємно працювати на благо міста, району та держави. Під час засідання профспілковці затвердили звіт ревізійної комісії районної організації профспілки за 2016 рік, обговорили важливі питання пожвавлення та активізації профспілкової роботи.

В рамках реалізації спільного проекту між профспілкою працівників державних установ України та профспілкою державних службовців Швеції для профспілкового активу Голопристанського району Херсонської області було проведено тренінг «Профспілкова комунікація: інформаційне забезпечення роботи первинної профспілкової організації». Учасники тренінгу мали можливість навчитися комунікаційним методикам, спілкуванню, написанню інформаційних матеріалів, а головне спілкуватися один з одним. З цікавими, креативними та несподіваними вправами та іграми час тренінгу пройшов дуже швидко. Затишну, творчу та надзвичайно гарну атмосферу доповнювала художня зала музею міста Гола Пристань. Тож, профспілковці вчилися комунікаціям в оточенні гарних краєвидів Голопристанського району, речей історії та дивовижної спадщини краю. Учасники тренінгу познайомились як з простими профспілковим поняттями, так і з використанням новітніх комунікаційних засобів для оновлення та інформатизації профспілкової роботи. Дізнались де і як знаходити інформацію про профспілкову діяльність, інформувати свої первинні організації. Найголовніше кожен зміг згадати про свої мрії, свої захоплення, поспілкуватись з колегами у гарній атмосфері та отримати корисні знання. Пропонуємо враження самих учасників.

«Доброзичливість та активність – основні відчуття, які були притаманні зустрічі. Учасники вдячні організаторам та пропонуємо частіше зустрічатися для спілкування, обговорення, отримання нових знань».

«Тренінг дуже цікавий, і найголовніше, - були присутні члени профспілки з різних населених пунктів району. Зустріч відбувалась в музеї міста Гола Пристань – а це по особливому затишно і гарно. Колектив учасників виявився веселим та дружнім, особливо під час виконання вправ. Всі були активними та привітними. Бажаємо усім нашим колегам-профспілковцям щастя, миру і добра, а ще частіше зустрічатись разом». (Олексій Забаков)

«Гарно зібратися усім разом в теплій та дружній атмосфері, брати участь в тренінгу, іграх та одночасно говорити про важливі для подальшого розвитку профспілки речі. А з смачним чаєм, кавою та смаколиками навчання та спілкування – ще краще!»

А натхнений атмосферою зустрічі голова профкому Ново Збурівської селищної ради описав свої враження від зустрічі віршованою формою:
Стоголосими піснями, вже лунає свято
В Голій Пристані сьогодні відбулось зібрання.
Профспілки вивчали тренінг…
Спільно малювали, інформацію веселу вміло подавали!

Наприкінці зустрічі особливо активні учасники були відзначені подарунками від голови Херсонської обласної організації профспілки працівників державних установ України Людмили Татаринової.

Враженнями від зустрічі з профспілковим «сузір’ям» Голопристанського району поділилась і тренер Херсонської обласної організації працівників державних установ України, голова Молодіжної ради профспілки Оксана Гузь: «Щиро вдячна профспілковому активу Голопристанського району Херсонської області за активну участь, підтримку та надзвичайну атмосферу, а найголовніше за позитивні емоції та бажання працювати для подальшого розвитку профспілкового руху Херсонщини. Приємно бачити активних, професійних та талановитих людей, які беруть на себе відповідальність за своє місто, громаду, так кожного члена свого колективу. Сподіваюсь, що отриманні знання допоможуть у профспілковій та професійній діяльності».

Профспілковий актив Голопристанської районної
організації профспілки працівників
державних установ України,
Оксана Гузь, тренер Херсонської обласної
організації профспілки
працівників державних установ України,
голова Молодіжної ради профспілки


За матеріалами www.ppdu.ks.ua