28.10.16

ПРОФСПІЛКОВЕ НАВЧАННЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ НА БАЗІ ЦЕНТРУ РОЗВИТКУ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОСВІТИ АПСВТ


профспілкове навчання
17–28 жовтня 2016 року на базі Центру розвитку профспілкової освіти Академії праці, соціальних відносин і туризму відбувалось навчання і перевірка знань з питань охорони праці технічних інспекторів праці всеукраїнських профспілок та інших представників профспілок з питань охорони праці.
Відкривав навчання керівник Правової та технічної інспекції праці ФПУ Юрій Андрієвський, який охарактеризував сучасний стан безпеки праці та окреслив напрями роботи і основні завдання профспілок у цій сфері.
Протягом двох тижнів слухачі знайомились із законодавчою базою щодо своєї подальшої діяльності, напрямками співпраці із державними органами управління охороною праці, органами загальнообов’язкового державного страхування, кращими практиками у сфері менеджменту безпеки і гігієни праці, управлінням роботами з профілактики та ліквідації наслідків аварій тощо. Доносили ці знання до слухачів кращі фахівці у кожній із перерахованих сфер діяльності.
Високий рівень викладання дисциплін з охорони праці забезпечили викладачі Міжнародного інституту менеджменту, міжнародні аудитори з систем менеджменту у сфері безпеки і гігієни праці, а також фахівці Держпраці, Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці, експертно-технічних центрів, керівники та фахівці апарату ФПУ, досвідчені технічні інспекторі праці членських організацій ФПУ.
Коодинатором навчання від ФПУ була головний спеціаліст – технічний інспектор праці Тетяна Горюн, яка провела із слухачами значну кількість занять, використовуючи, в основному, практичні методи навчання, частина з яких відбулась на підприємстві (ПраТ «Росава»).
Викладач Академії Ганна Філь блискуче розкрила тему психології конфліктів у трудовій сфері та вказала на способи їх усунення. Слухачі сприйняли цю тему із захватом.
Характерною особливістю програми навчання було те, що практичні заняття, семінар-тренінги займали 50% від всього обсягу дисциплін з питань охорони праці, навчання відбулося з проходженням практики на Білоцерківському шинному заводі "Росава".
Завершилось навчання перевіркою знань у вигляді іспиту, за результатами якої слухачі отримали посвідчення та вкладки до них, що дають право технічним інспекторам та представникам профспілок здійснювати громадський контроль за дотриманням роботодавцем законодавства про охорону праці.
За матеріалами www.socosvita.kiev.ua, www, ukrprofavia.org.ua