24.10.16

ЛЬВІВ І ХАРКІВ: АКТИВНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО НА НИВІ ПРОФСПІЛКОВОГО НАВЧАННЯ

профспілкове навчання
19-20 жовтня 2016 року у місті Львів за участі членів лекторської групи факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту на базі Готельно-навчального комплексу «Гетьман» Об’єднання профспілок Львівщини відбулось навчання профспілкового активу Дорожної профспілкової організації Львівської залізниці (Голова – Сенишин Андрій Андрійович).
Навчально-практичний семінар «Підготовка сучасних профспілкових лідерів» для новообраних голів профкомів було організовано і проведено на високому рівні. Для проведення профспілкового навчання були створені всі необхідні умови, що сприяло плідній та результативній роботі лекторів-тренерів і слухачів.
На початку навчального семінару голова Дорпрофсожу Львівської залізниці А.А. Сенишин окреслив основні проблемні питання, які є актуальними на сучасному етапі для галузі та для Львівської залізниці зокрема, акцентував увагу на вдосконаленні профспілкової роботи щодо захисту прав та інтересів залізничників. Представники відділів Дорожної профспілкової організації Львівської залізниці надали інформацію за основними напрямками профспілкової діяльності: з питань фінансової, правової, організаційної роботи профспілок, охорони праці.
На семінарі лектор-тренер профспілкового навчання Степанова Лариса Борисівна – член лекторської групи ФПК, в.о. проректора з навчальної роботи ПВНЗ «ХСЕІ», ст. викладач кафедри «Соціології та соціальної роботи» ХСЕІ провела тренінги: «Мотивація профспілкового членства (психологічний аспект проблеми)», «Профспілковий лідер: вміння переконувати і перемагати. Проведення переговорів у профспілковій роботі».
Також були проведені ділова гра «Модель сучасної профспілкової організації» і тестування «Самооцінка стратегій у переговорному процесі». Учасники навчання були забезпечені інформаційно-довідковими матеріалами з питань семінару та матеріалами для тренінгів.
У ході занять було використано велику кількість презентаційних матеріалів, застосовано інтерактивні методи навчання. В процесі навчання слухачі мали можливість обмінятися досвідом і подискутувати, проаналізувати реальні приклади з роботи та напрацювати пріоритетні напрямки профспілкової діяльності. Усі учасники семінару отримали суттєвий обсяг корисної інформації та практичні поради щодо особливостей роботи сучасних профспілкових лідерів.
Семінар завершено, але активне співробітництво профспілкових викладачів Харківщини і профспілковців Львівщини на ниві профспілкового навчання обов’язково буде продовжено.