31.10.16

ПРОФСПІЛКОВИЙ СЕМІНАР В ЧЕРНІГОВІ ДЛЯ ОСВІТЯН З СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

профспілкове навчання
27-28 жовтня 2016 року на базі Чернігівського НМЦ профспілок відбувся семінар для голів первинних профспілкових організацій Конотопської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.Питань в програму семінару було включено чимало, і завдяки плідній роботі учасників вдалося отримати максимальний навчальний ефект. Теоретичні частини вдало комбінувалися з практичними завданнями, діловими іграми та дискусіями.
Два навчальні блоки провела досвідчений практичний психолог та профспілковий тренер Ірина Глушко: "Компетенція профспілкового лідера. Розвиток необхідних навичок" та "Управління стресами та стресостійкість". Це дало профлідерам позитивний поштовх до подальшої роботи.
Далі, у відповідності до програми, освітяни опрацювали тему "Правові основи діяльності профспілок. Інструменти захисту прав працюючих" (викладач Володимир Ковальчук - юрист Чернігівського НМЦ профспілок).
Він же, разом з Віталієм Копишем - керівником Центру освіти дорослих "Перспектива" НМЦ профспілок, провели ще декілька міні-тренінгів: "Особливості організаційної та органайзингової роботи в первинній профспілковій організації", "Мотивація профспілкового членства. Матеріальна та нематеріальна мотивація", "Побудова ефективної команди профспілкової організації", "Сучасні форми і методи інформаційної роботи в профорганізації".
За матеріалами www.nmc.cn.ua