30.01.17

Семінар для бухгалтерів усіх ланок Дніпропетровського облпрофоб’єднання

профспілкове навчання
Щоб фінанси не співали романси
У зв’язку зі значними змінами у законодавстві про оплату праці та в оподаткуванні у фінансових працівників профспілок виникає зараз чимало запитань. Відповіді на деякі з них вони могли знайти під час організованого у Будинку спілок семінару для бухгалтерів усіх ланок облпрофоб’єднання. На ньому були присутні понад 400 чоловік.
Відкрив семінар голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль, який привітав учасників заходу та окреслив ряд важливих питань, що стосуються зміцнення фінансової бази профспілок і захисту людини праці. 
Директор редакції журналу «Вісник» Головного управління Дніпропетровської фіскальної служби у Дніпропетровській області Надія Вовк у своїй доповіді торкнулась таких важливих питань, як особливості застосування на практиці нового законодавства з оплати праці (в т. ч. щодо встановлення нового розміру мінімальної зарплати – 3200 грн.), оподаткування профспілкових організацій, операцій з надання допомоги різних видів та форм та інших. Заступник начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці Дніпропетровської області Олександр Волчков дав роз’яснення з приводу застосування нових змін у законодавстві щодо питань відповідальності за порушення норм законодавства про працю, а також стосовно мінімальної зарплати. Директор Шевченківського районного (у м. Дніпро) відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Олена Герасименко зосередила увагу на питаннях виплат соціальної допомоги та послуг за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.
Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання
За матеріалами www.fpsu.org.ua