23.01.17

Профспілкове навчання на Чернігівщині: визначення навчальних пріоритетів на 2017 рік

профспілкове навчання
Чернігів визначає навчальні пріоритети на 2017 рік
У січні відбулося перше цього року засідання навчально-методичної ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. Коло питань, які були розглянуті можна розділити на два великі блоки: підведення підсумків роботи та планування діяльності системи профспілкової освіти.
Засідання відкрив Ігор Москаленко — голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, голова Навчально-методичної ради ФПО.
Щодо виконання програми навчання профспілкових кадрів і активу за 2016 рік виступила Тетяна Осадча — директор підприємства “Навчально-методичний центр” Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, заступник голови Навчально-методичної ради ФПО.
За словами директора НМЦ профспілок, за минулий рік було проведено 100 освітніх заходів для профспілкових кадрів і активу та членів профспілок. Загалом у цих заходах взяло участь – 4628 спілчан.
Далі Тетяна Василівна більш докладно розповіла про результати 2016 року. Серед них можна виокремити: охоплення навчанням всіх категорії профспілкового активу членських організацій області, збільшилась кількість навчальних груп членських організацій ФПУ (не з Чернігівської області), впровадження нових навчальних програм та проектів, залучення до проведення навчання нових тренерів, активне використання соціальних мереж та інтернет-сервісів.
Окрім цього на засіданні були розглянуті наступні питання:
-“Про затвердження програми навчання профспілкових кадрів і активу на 2017 рік”;
-“Про заходи до проведення 2017 року — Року первинної профспілкової організації”;
-“Про проведення навчання з питань охорони праці”;
-“Про проведення фахової дискусії до Дня соціальної справедливості”;
-“Про нові програми та семінари”.
Результатом обговорення стало прийняття рекомендацій навчально-методичної ради ФПО. Серед іншого, в них передбачено:
-в зв'язку з масштабними змінами в трудовому та податковому законодавстві — посилити інформаційно-просвітницьку роботу в членських організаціях ФПО;
-активізувати роботу з проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці членами виборних органів профспілкових організацій обласного рівня;
-в організації інформаційних заходів зробити акцент на використання вебінарів, як найбільш доступної форми роботи;
-продовжити розробку нових тематик, навчальних програм та форм проведення навчання, у відповідності до запитів членських організацій;
-а також багато інших конкретних заходів.
За матеріалами www.nmc.cn.ua