19.06.17

Чернігів підбиває підсумки 2016-2017 навчального року в системі профспілкового навчання

профспілкове навчання
В червні 2017 відбулося друге цього року засідання навчально-методичної ради Федерації профспілкових організацій (ФПО) Чернігівської області. Захід відкрив та запросив присутніх до відвертої дискусії Ігор Москаленко — голова обласної Федерації, голова Навчально-методичної ради ФПО. Щодо виконання програми навчання профспілкових кадрів і активу виступила Тетяна Осадча — директор підприємства “Навчально-методичний центр” Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, заступник голови Навчально-методичної ради ФПО.

За словами директора НМЦ профспілок, за минулий рік за участю Центру було проведено 98 освітніх заходів для профспілкових кадрів і активу, членів профспілок. Загалом у цих заходах взяло участь – 5545 спілчан. У порівнянні з попереднім роком збільшилась кількість організованих груп профспілкових організацій з поза меж Чернігівської області, які проводили навчання на базі Чернігівського НМЦ (37 груп).

Центр активно залучений до проведення заходів в рамках дансько-українського проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні». Також розвивається співпраця з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні в питанні організації навчання для профспілкових лідерів.

Фахівці та позаштатні викладачі Чернігівського НМЦ намагаються вчасно реагувати на об'єктивні суспільні тенденції, а також запити профспілкових організацій щодо потреби в конкретних тематиках навчання. За 2016-2017 навчальний рік найбільш популярними були тренінги з питань мотивації профспілкового членства, зміни іміджу профспілок, використання соціальних мереж в роботі, профспілкового органайзингу, розвитку лідерських компетенцій.

Протягом останнього періоду були освоєні нові форми навчання, такі як: інтерактивний театр, інсценізація корпоративних міфів, ІТ-квест.

Серед заявлених пріоритетів наступного навчального року: своєчасне інформування та навчання профспілкових лідерів щодо важливих змін в законодавстві; більше охоплення навчанням профспілкової молоді; поширення знань про сучасні інтернет-технології.

За матеріалами www.nmc.cn.ua