12.06.17

Завершення у Чернігові циклу семінарів «Інформаційна політика та імідж профспілки» для Білоруської незалежної профспілки та Вільної профспілки металістів

профспілкове навчання
Безпечне використання соцмереж/месенджерів і перший IT-квест - головні теми минулих вихідних у Центрі освіти дорослих «Перспектива» Чернігівського НМЦ
10-11 червня 2017 року в Чернігові закінчився цикл семінарів «Інформаційна політика та імідж профспілки» для Білоруської незалежної профспілки та Вільної профспілки металістів. Модуль 3: Інформаційна безпека в роботі профспілкової організації.
У центрі уваги - тонкощі використання та налаштування безпеки Facebook, VK, Telegram, Viber, Instagram, а також шифрування даних і анонімність в мережі. Торкнулися і правового аспекту діяльності організації в інтернет-просторі.
Закінчився семінар новим для Чернігівського Центру форматом навчання - ІТ-квестом.
Учасники виконали ланцюжок завдань, кожне з яких було, так чи інакше, пов'язане з використанням отриманих знань (QR-коди, хмарні сховища, Viber, Telegram, GPS, пошуковики, а також загадки з історії профспілок і профспілкові ребуси). Загалом, довелося і подумати, і добре побігати.
Семінар став можливим завдяки підтримці Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Захід провели партнери білоруських профспілок і Фонду, профспілкові тренери Центру освіти дорослих «Перспектива» Чернігівського НМЦ - Віталій Копиш і Володимир Ковальчук. В якості тренера-експерта на заході виступав Дмитро Тіщенко - представник Центру соціального партнерства (м.Суми).
За матеріалами www.nmc.cn.ua