01.08.16

ДРУГА ЛІТНЯ ПРОФСПІЛКОВА ШКОЛА В МІСТІ ОДЕСА

профспілкове навчання
Другий рік поспіль Центр Солідарності АФТ-КПП та ГО «Трудові ініціативи» реалізують Профспілкову школу для лідерів профспілкового руху України.
50 молодих і перспективних активістів зустрілися в м.Одесі для підвищення власної мотивації до активної участі у житті профспілок, а також з метою навчання та обміну досвідом роботи. 
Безперечним є те, що лише молодь здатна вивести профспілки на новий рівень розвитку і саме з такої думки відкривав Школу Директор програм Центру Солідарності в Україні, Біларусі та Молдові Трістан Масат. Він побажав всім учасникам плідної роботи і нових ідей для подальшої реалізації, а також наголосив на тому, що проекти, які будуть народжені впродовж роботи Школи, можуть бути підтримані Центром.
Федерацію профспілок України на заході представляє команда молодих лідерів, серед яких члени Профспілки працівників АПК України, Профспілки працівників освіти і науки України, Профспілки працівників охорони здоров'я України, Профспілки працівників державних установ України та ін.
До участі у Школі та висвітлення досвіду профспілкових проектів була запрошена Голова Молодіжної ради ФПУ Катерина Баришева. 
Окрім учасників з України беруть участь профспілкові колеги з Молдови та Білорусі.
Програма традиційно вражає своєю оригінальністю та насиченістю. Учасники за п’ять днів роботи мають опрацювати наступні теми: Декларація прав людини ООН, трудові права, соціальна справедливість і профспілки, гідна праця, правові аспекти профспілкової роботи, пряма дія у захисті профспілкових прав, робота із ЗМІ та у соціальних мережах та ін. Надзвичайно корисним є обмін досвідом між представниками профспілок різних рівнів і галузей.
Прес-центр ФПУза інформацією представників Профспілкової школи
За матеріалами www.profapk.org.ua,www.fpodessa.org.ua, www.fpsu.org.ua