28.10.16

НАВЧАННЯ ГОЛІВ ЦЕХКОМІВ ПАТ "ЗАПОРІЖТРАНСФОРМАТОР"

 профспілкове навчання
Наприкінці жовтня 2016 року на базі профкурсів Запорізької облпрофради відбувся щорічний семінар-навчання для голів цехових комітетів Публічного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор». Начальник відділу з питань соціально-економічного захисту трудящих облпрофради Тамара Белескова зупинилась на питаннях захисту конституційних, трудових, соціально-економічних прав трудящих в сучасних умовах, генеральній угоді. Вона також звернула увагу учасників семінару на мотивацію профспілкового членства через механізм укладення колективного договору.
Змістовною і цікавою була ділова гра з укладання колективного договору, в ході якої присутні мали змогу вдосконалити свої знання щодо мистецтва ведення переговорів між адміністрацією підприємства та профспілковим комітетом. На думку профспілкових активістів, лектору вдалось поєднати теоретичну базу із практичними аспектами.
Перед присутніми виступив головний технічний інспектор праці Микола Чос, він охопив питання нормативно-правової бази атестації робочих місць по умовам праці, права і повноваження представників профспілки у складі комісій з розслідування нещасних випадків і професійних захворювань на підприємствах.
З питань правових актів щодо порядку відрахувань роботодавцями первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу доповів начальник відділу культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення Анатолій Черепєхін.
Юрист обласної ради профспілок Олени Пархоменко зупинилась на аспектах цивільно-правових відносин при укладанні трудових угод, відмінностях між трудовим договором та трудовою угодою. 
Запорізька обласна рада профспілок
За матеріалами www.fpsu.org.ua