21.10.16

СЕМІНАР ГОЛІВ ПРОФКОМІВ ТА ПРОФАКТИВУ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОДЕСИ

профспілкове навчання
20 жовтня 2016 року в Національному університеті «Одеська юридична академія» відбувся семінар голів та профактиву первинних профспілкових організацій працівників та об'єднаних вищих навчальних закладів на тему «Актуальні питання практики застосування норм закону України «Про вищу освіту».У рамках семінару завідувач кафедри Одеської національної юридичної академії, член обкому Профспілки Микола Пашковський детально розповів про одинадцять нормативних змін, які було внесено в 2016 році до Закону України «Про вищу освіту» Верховною Радою України. У своїй доповіді він визначив найгостріші проблеми за галузевими напрямами.
У свою чергу, голова первинної профспілкової організації працівників Одеського національного економічного університету Тетяна Корольова розповіла про запровадження відповідно до Закону України «Про вищу освіту» програм забезпечення якості освіти в своєму закладі. Вона також розкрила низку інших питань, серед яких – про актуалізацію навчальних закладів, про ліцензування шести спеціальностей для аспірантів, а також про стандартизацію навчальних планів та програм для рівнів бакалавра та магістра тощо.
Вадим Пєнов, голова первинної профспілкової організації працівників Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, присвятив свій виступ перспективам та проблемам наукової діяльності. Особливу увагу він приділив проблемним питанням студентської молоді, зокрема виплатам академічних та соціальних стипендій. Також В.В. Пєнов наголосив, що Профспілка категорично не погоджується з неконституційними змінами, які пропонують вказані законопроекти №5130 та №5131.
Робота семінару продовжилася у форматі виступів голів профорганізацій з досвідом імплементації закону у їхніх закладах.
Підбив підсумки семінару Ігор Щедров, заступник голови обкому Профспілки. Він розповів про дії ЦК Профспілки в сучасних умовах.
На завершення роботи учасники семінару домовилися координувати подальші спільні дії у вирішенні питань захисту прав працівників галузі.
 Одеська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
За матеріалами www.pon.org.ua