12.10.16

СЕМІНАР-НАВЧАННЯ ГОЛІВ І СКАРБНИКІВ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ТА ПЕРВИННИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

профспілкове навчання

11 жовтня 2016 року в залі засідань Федерації профспілок Черкаської області відбувся семінар-навчання голів і скарбників територіальних та первинних організацій профспілки працівників державних установ області.
З великою зацікавленістю та увагою учасники семінару вислухали та обговорили виступ заступника начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Олійника Василя Васильовича, який він присвятив питанням антикорупційного законодавства України, особливостям його застосування. У своєму виступі В. В. Олійник також зупинився на правових засадах соціально-економічного захисту державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
Змінам в Статуті Профспілки, що стосуються фінансової діяльності профспілкових організацій, порядку перереєстрації профспілкових організацій в фіскальних органах, змінам у податковому законодавстві присвятила свій виступ головний бухгалтер обкому профспілки І.С. Свергунова.
На питаннях порядку державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, організацію інформаційної роботи в територіальних та первинних організаціях профспілки, як однієї із складових мотивації профспілкового членства, зупинився завідуючий відділом обкому профспілки Ю.В. Березюк.
Голова обкому профспілки К.Л. Кучугурна проінформувала учасників семінару про роботу Федерації профспілок України, ЦК та обкому профспілки по захисту прав та інтересів членів профспілки, в тому числі і з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати державним службовцям, акцентувала увагу присутніх на необхідності вдосконалення роботи по веденню соціального діалогу з роботодавцями, ролі колективних договорів в житті трудових колективів, особливо в період реформування місцевих органів влади, підвела підсумки роботи по оздоровленню членів профспілки та їх дітей в літній період, вручила профспілковим активістам Почесні грамоти ФПО та обласної організації профспілки працівників державних установ.
За матеріалами www.ppdu-ua.org, www.ppdu.ck.ua