06.02.17

Семінар-нарада для голів первинних профорганізацій Нововоронцовської районної профспілкової організації працівників державних установ на тему: "ПРОФСПІЛКА – ТВІЙ ЗАХИСТ!"

профспілкове навчання
Вже традиційним стало проведення в перші місяці нового року зустрічі профспілкових лідерів Нововоронцовської районної профспілкової організації працівників державних установ. Так, 03 лютого 2017 року на базі Нововоронцовської селищної ради відбувся семінар-навчання для голів первинних профспілкових організацій, які є організаційними ланками районної організації Профспілки.
У роботі семинару взяли участь 14 профлідерів районних установ, організацій, селищної та сільських рад.
Роботу семінару розпочала голова районної організації Профспілки Олена Бриж, яка у своєму виступі акцентувала увагу про роль первинних профспілкових організацій у здійснені захисту трудових, соціально- економічних прав членів Профспілки у сучасних умовах. У сприйнятті багатьох людей слово «профспілка» асоціюється з отриманням путівок, організацією новорічних та інших свят тощо. Нині ситуація докорінно змінилася і на перший план вийшли саме питання захисту прав та соціальних гарантій працівників. Якщо в установі, організації існує профспілка , керівник не має права одноосібно на свій розсуд встановлювати норми праці, робочого часу і оплату праці її працівників. Все це відбувається за погодженням з профспілкою. Також, погоджуються правила внутрішнього трудового розпорядку, графіки відпусток. Профспілка узагальнює пропозиції працівників та веде від їх імені переговори з роботодавцем щодо укладання колективного договору. Колективний договір – це юридичний документ, яким регулюються усі трудові відносини в конкретній установі, організації. Тому більш детально учасники семінару зупинилися на проблемах, які виникають під час укладання колективних договорів. Кожен профорг отримав методичні рекомендації з питання укладання колективних договорів та зразки найкращих колдоговорів.Також було підведено підсумки роботи за 2016 рік районної профспілкової організації працівників держустанов. До її складу входить 19 первинних профорганізацій, в яких працює 242 чол. . Членами профспілки є 214, що складає 88% від загальної кількості працюючих (на 2% більше, ніж у 2015 році). 100% охоплення членством у профспілці мають наступні організації: Нововоронцовська райдержадміністрація (профорг – Шмарковська О.О.), фінансове управління РДА ( Гулко І.В.), юстиція (Піскуровська Ю.О.), селищна рада ( Барановська М.), Дудчанська с/р (Іванів О.В.), Хрещенівська с/р(Лисак А.В.), Осокорівська с/р (Юрчук С.І.), Михайлівська с/р (Макух І.В.), Любимівська с/р (Тимчук М.О.), Нововоскресенівська с/р ( Бойко Г.М.), Миролюбівська с/р (Циганок О.М.), Петропавлівська с/р(Гончаренко В.В.), НРЦСССДМ (Бережна Ю.В.). Сама багаточисленна первинна профспілкова організація – КЗ «Нововоронцовський територіальний центр соціального обслуговування населення» (в.о. профорга Складанюк А.В.). Районний комітет профспілки вдячний і керівникам вищезазначених організацій, установ за підтримку профспілкового руху та розуміння важливості забезпечення гарантованих державою трудових та соціально-економічних прав та інтересів своїх працівників.
З метою поповнення життєвої енергії, вирішення складних життєвих ситуацій, сприяння до зайняття активної громадської позиції Оленою Бриж, яка є і тренером профспілки працівників держустанов, в другій частині семінару проведено тренінг на тему «Життєві ресурси, їх поповнення та використання в профспілковій роботі».
На завершення семінару голови ППО мали можливість поспілкуватися та отримати відповіді на запитання. Завдяки обласному комітету профспілки працівників держустанов України (голова - Татаринова Л.Г.) кожен учасник зустрічі отримав подарунки з профспілковою символікою.
Профспілкові лідери донесуть до своїх спілчан посил, що наша сила – в єдності. Поодинці нас легко зламати: залякати, звільнити, затягати по судах. Працівник одноосібно не в змозі протистояти роботодавцю у боротьбі за свої права, за повагу людської гідності. Чим більше працівників об*єднується у профспілку, тим вона сильніша, тим ефективніше вона здатна захищати права спілчан і досягати виконання вимог колективу щодо гідної праці!
Ніхто не зможе змінити наше життя на краще, окрім нас самих!
Нововоронцовський районний комітет профспілки працівників держустанов
За матеріалами www.ppdu.ks.ua