10.09.16

Навчальний семінар у рамках дансько-українського проекту у місті Львів

профспілкове навчання
З 5-9 вересня 2016 року на базі "Готельно-навчального комплексу "Гетьман" Об'єднання профспілок Львівщини пройшов навчальний семінар у рамках дансько-українського проекту "Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав та демократизацію в Україні"- спільного міжнародного профспілкового проекту між Федерацією профспілок України і Об’єднаною федерацією робітників Данії 3F за підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Європейської програми сусідства
ЧЕТВЕРТИЙ СЕМЕСТР ДАНСЬКО- УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ: МОТИВАЦІЯ ДО АКТИВНОСТІ ЗАШКАЛЮЄ
У готельно-навчальному комплексі «Гетьман» Об’єднання профспілок Львівщини з 5 по 9 вересня тривав черговий п’ятиденний навчальний семінар для учасників першої молодіжної групи дансько-українського проекту.
Молоді профспілкові лідери відкрили новий 4-й семестр навчальної підготовки, який проводили українські профспілкові тренери.
Цього разу тематика навчальних тренінгів була спланована так, щоб молодих профспілковців за підсумками навчання спонукати до більшої активності у своїх організаціях, сформувати мотивацію до запровадження позитивних змін й удосконалення процесу профспілкового навчання на місцях.
Львівські колеги-профспілковці з ГНК «Гетьман», як завжди, гостинно прийняли учасників заходу, створивши всі необхідні умови для комфортного навчання та активного дозвілля.
На відкритті семінару молодь особисто привітав голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько. Пан Роман відповів на численні запитання про роботу з молоддю, організацію профспілкового навчання та нагальні питання ведення переговорів із соціальними партнерами на Львівщині.
Після цього розпочалася насичена та цікава програма навчання. За 5 днів учасники розглянули низку тем, які презентували два відомих українських профспілкових тренери.
Світлана Задорожна у формі інтерактивних лекцій презентувала тему «Стратегічне планування діяльності профспілкових організацій». Часто трапляється так, що профспілкові організації рухаються, так би мовити, «за течією», за давно розробленими планами, часто без поправки на реалії, що так швидко змінюються. Тож молоді лідери отримали знання, як правильно розробити стратегію розвитку організації, урахувати всі необхідні ресурси, ризики, спланувати тактичні завдання й стратегічні пріоритети.
Іще одна тема, яку презентувала Світлана Задорожна, стосувалася «Формування ефективних профспілкових команд (team-building)». Стратегічний план розвитку профспілкової організації неодмінно має передбачати наявність команди, яка цей план втілюватиме в життя. Відтак молоді профспілковці опанували основи знань, умінь і навичок щодо того, як такі команди правильно сформувати й спонукати їх до ефективної командної діяльності.
Зацікавленість та емоції під час обговорення зашкалювали – так можна коротко охарактеризувати атмосферу, що панувала в аудиторії.
Наступний блок навчальних тем, які мали суто практичне значення, розкрила Ірина Глушко. Першою учасники розглянули тему «Психологічні аспекти ведення переговорів». На 80% навчальні методики мали практичну складову і лише близько 20% становила теорія. Учасники проекту з першої групи пройшли психологічний тест, за підсумками якого кожен дізнався, до якої психологічної категорії належить саме він у команді переговірників чи іншому виді діяльності. Також молодь потренувалася на практиці вести п’ять стилів переговорів: суперництво, ухилення, співробітництво, компроміс, пристосування.
Проте справжній фурор викликав в учасників проекту тренінг Ірини Глушко «Ораторська майстерність та публічні виступи». На занятті йшлося про те, що справжній профспілковий лідер має досконало оперувати мовою. Особливо цікаво молодь відпрацьовувала навички застосування емоцій під час виступу та встановлення «контакту» з аудиторією. Були й практичні вправи з управління діапазонами голосу, його тональності та швидкості розмови.
Володимир Майданюк проаналізував виконання учасниками групи попередніх завдань й окреслив нові, проконсультував, як готувати щоквартальні індивідуальні звіти та планувати різноманітні заходи, одноденні та триденні пілотні тренінги, візити на підприємства тощо.
Тиждень минув надзвичайно швидко. Завжди сумно розлучатися з друзями та людьми, які щиро та професійно допомагають отримувати нові знання.
Проте вже завтра час творити нові справи, здобувати досвід лідерства, змінювати профспілки на краще та навчати інших. Отже, до праці, молоді та креативні!
профспілкове навчання
 Центр з реалізації
Дансько-українського
Проекту
За матеріалами www.psv.org.ua